Biografie

Na mijn theateropleiding, werkte ik enige jaren als componist, zanger en begeleider in het Nederlands Cabaret (o.m. met Cabaret Vangrail, winnaar Cameretten Festival 1974). Daar raakte ik meer en meer geïnteresseerd in theatermuziek en wel speciaal in de muzikaal dramatische vertolking van teksten, met de zangkunst als grote inspiratiebron.

Middels liederen voor o.a. Willem Wilmink, Jan Boerstoel, Ivo de Wijs, Suzanne van Lohuizen, Heleen Verburg en Ad de Bont belandde ik in het Jeugdtheater alwaar ik mij, o.m. als huiscomponist van Theatergroep Wederzijds, vanaf 1983 heb kunnen ontwikkelen. Veelal in nauwe samenwerking met Ad de Bont, artistiek leider, schrijver en regisseur van Wederzijds (in 2009 met Huis aan de Amstel gefuseerd tot een groot jeugdtheatergezelschap De Toneelmakerij). Wij hebben samen veel producties op onze naam staan die inmiddels in veel landen door diverse groepen gespeeld worden en waarvan er enkele ook met theaterprijzen zijn onderscheiden.

Momenteel schrijf ik muziek, liedteksten en ook stukken voor diverse theater-gezelschappen in Nederland en daarbuiten, o.m. in Duitsland, waar ik mij in de afgelopen jaren ook meer en meer met de muzikale enscenering bezighoud. Vooral met het Freiburger Kinder- und Jugendtheater maakte ik diverse producties en heb ik een bijzondere band.

In 1993 schreef en componeerde ik Perô of de geheimen van de nacht, vrij naar het kinderboek van Michel Tournier, een co-productie met Speeltheater Holland. Perô bracht ons, na diverse landen in Europa, in 1997 naar Amerika waar wij op festivals speelden en ik direct daarop met Speeltheater Holland de productie Stellaluna maakte voor het Charlotte Martin Theatre in Seattle. Inmiddels speelt ook Perô of de geheimen van de nacht in tal van landen en is meerdere malen onderscheiden.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.