Afscheid


Je moet een keer afscheid nemen.

En als dierbare schrijvers en regisseurs zoals Ad de Bont en Dieter Kümmel, evenals Onny Huisink en Saskia Janse (Speeltheater Holland) niet langer je medemakers zijn en tenslotte een  toenemende doofheid het van je overneemt, is het eigenlijk ook helemaal niet zo moeilijk.

Een zekere weemoed kan ik niet ontkennen maar dat komt vooral omdat ik mijn werk altijd met liefde en toewijding heb kunnen doen en ik ook blij ben dat dit jarenlang mijn beroep kon zijn. En ik ben dankbaar voor alle geluksmomenten die zich aandienden als je hoorde dat een lied dankzij een geweldige zangeres zoals Annemarie Maas, die als geen ander aanvoelt hoe je mijn muziek moet vertolken,  precies zo geworden was als je had gehoopt, of zelfs beter nog.  Als een toneelstuk, musical of zelfs een opera voor kinderen zo uit de verf gekomen was dat alle makers, én het publiek (veelal kinderen) er blij mee waren.

Dus wat zal ik klagen als de laatste bladzijde nu langzaam in zicht komt? Van alle componisten die ik bewonder – van Beethoven tot Bannink, van Gershwin tot Bernstein, Weil, Sondheim, Schubert, Brel en zo nog een paar grote voorbeelden… de meeste zijn verleden tijd, dus daar moet ik ook maar eens aan wennen.  

Wat overblijft is een enorme hoeveelheid liederen en composities en voor wie daar nog even naar wil luisteren en kijken, volgt hier een overzicht. 

Het ga jullie goed !


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *